Home   »   Galeria   »   Przepisy   »   Brownie z fasoli z malinami

Brownie z fasoli z malinami

Składniki na ciasto:

✔ fasola czerwona z puszki, bez zalewy - 500g
✔ banan - 150g
✔ jaja kurze całe - 4 sztuki
✔ kakao - 40g
✔ soda oczyszczona - 1 łyżeczka
✔ proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
✔ erytrol - 150g
 
Składniki na polewę:
 
✔ czekolada gorzka, 90% - 70g
✔ masło klarowane - 20g
✔ woda - 30ml
✔ maliny, mrożone - 150g
 
Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto zblenduj. Umieść w formie do pieczenia. Ciasto piecz w piekarniku w 150 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę. Mrożone maliny umieść na wierzchu upieczonego ciasta. Czekoladę, masło rozpuść w garnku, dolej wodę i delikatnie mieszaj całość aż do uzyskania jednolitej, płynnej konsystencji. Tak przygotowaną polewę rozprowadź po wierzchu ciasta z ułożonymi malinami.