Home   »   Galeria   »   Przepisy   »   Ciasto z białej fasoli z jabłkami

Ciasto z białej fasoli z jabłkami

Składniki:

✔ fasola biała, z puszki - 550g
✔ banan - 300g
✔ jaja kurze całe - 4 sztuki, rozmiar M
✔ erytrol - 150g
✔ naturalny ekstrakt waniliowy - pół łyżeczki
✔ mąka jaglana - 50g
✔ mąka owsiana - 50g
✔ proszek do pieczenia - łyżeczka
✔ soda oczyszczona - łyżeczka
✔ jabłka - 250g
✔ cynamon - łyżeczka

Wykonanie:

Wszystkie składniki, oprócz jabłek i cynamonu, zblenduj na gładką masę. Przełóż do silikonowej formy (lub zwykłej wyścielonej papierem do pieczenia). Na wierzch dodaj pokrojone w plasterki jabłka i posyp cynamonem. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.