Home   »   Galeria   »   Przepisy   »   Jaglane Raffaello

Jaglane Raffaello

Składniki na jaglane Raffaello:
 
✔ kasza jaglana, sucha – 150g
✔ mleko spożywcze, 3,2% tłuszczu lub mleko kokosowe – 500g
✔ wiórki kokosowe – 80g
✔ mąka kokosowa – 30g
✔ erytrol – 70g
✔ ekstrakt z wanilii – 10g
✔ olej kokosowy – 20g
✔ migdały, blanszowane lub orzechy nerkowca – 40g
 
Wykonanie:
 
Kaszę jaglaną ugotuj na mleku. Pod koniec gotowania dodaj wiórki kokosowe, erytrol, ekstrakt waniliowy, olej kokosowy i mąkę kokosową. Jeszcze ciepłą masę zblenduj i pozostaw na 2h do wystygnięcia. Następnie uformuj kulki nadziewając je blanszowanymi migdałami lub orzechami. Kulki z orzechem w środku obtocz w wiórkach kokosowych i pozostaw w lodówce na kilka godzin.