Home   »   Galeria   »   Przepisy wielkanocne   »   Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

 

Składniki:

✔ jajo kurze całe - 3 sztuki, rozmiar L
✔ dojrzałe awokado - 100g
✔ sok z cytryny - 2 łyżki
✔ czosnek - 1 ząbek
✔ natka pietruszki - łyżka
✔ sól - szczypta
✔ kiełki brokuła do dekoracji
 

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo. Pozostaw do wystygnięcia. Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Żółtka zblenduj z awokado, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, szczyptę soli i zamieszaj. Przygotowaną pastą nadziewaj białka jaj. Udekoruj kiełkami brokuła.