Home   »   Galeria   »   Przepisy   »   Krem orzechowy z kaszy jaglanej

Krem orzechowy z kaszy jaglanej

Składniki:

✔  kasza jaglana, sucha - 100g
✔  naturalny ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka (lub 1 laska wanilii)
✔  erytrol - 100g
✔  woda - 250ml
✔  orzechy włoskie - 75g
✔  mleko krowie, 2% tłuszczu lub mleko sojowe - 200ml
✔  banan - 150g
✔  kakao - 20g

*do dekoracji kilka posiekanych orzechów i mała kostka czekolady

 

Wykonanie:

W garnku podgrzej wodę z erytrolem i ekstraktem z wanilii. Dodaj kaszę jaglaną i gotuj do miękkości. Orzechy zmiel za pomocą blendera. Kaszę jaglaną, zmielone orzechy oraz mleko dokładnie zblenduj. Do pucharków nałóż połowę uzyskanej masy. Do pozostałej ilości dodaj banana oraz kakao i ponownie zblenduj. Kakaową masą wypełnij pucharki. Wierzch udekoruj posiekanymi orzechami i czekoladą.