Home   »   Galeria   »   Przepisy bożonarodzeniowe   »   Muffiny cynamonowe z czekoladą

Muffiny cynamonowe z czekoladą

Składniki (na około dwadzieścia muffinów):

✔ kefir, 2% tłuszczu - 250g
✔ banan - 250g
✔ jaja kurze całe - 2 sztuki, rozmiar M
✔ mąka owsiana - 200g
✔ cynamon, mielony  - 2 łyżeczki
✔ soda oczyszczona - 1 łyżeczka
✔ erytrol - 50g
✔ rodzynki - 50g
✔ czekolada gorzka, ok. 70% kakao - 50g
 
Wykonanie:

Kefir, banana i jajka zblenduj. Mąkę owsianą połącz z cynamonem, sodą oraz erytrolem. Składniki mokre wymieszaj z suchymi. Dodaj rodzynki oraz posiekaną drobno czekoladę. Masę przełóż do silikonowych foremek na muffiny. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut.