Home   »   Galeria   »   Przepisy   »   Sernik na zimno z owocami i galaretką

Sernik na zimno z owocami i galaretką

Składniki:

✔ żelatyna - 10g 
✔ galaretka owocowa, bez cukru, Celiko - 28g (2 opakowania)
✔ twaróg sernikowy, President - 600g
✔ ekstrakt waniliowy - 2g
✔ sok ze świeżej cytryny - 30g 
✔ borówki - 300g
✔ maliny - 500g 

Wykonanie:

Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach wrzątku i pozostaw do wystygnięcia. Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu (zamiast cukru użyj stewii lub erytrolu) i pozostaw aby lekko stężała. Twaróg sernikowy zblenduj z erytrolem, ekstraktem waniliowym i sokiem z cytryny. Pod koniec wlej żelatynę ciągle mieszając. Na dnie tortownicy (o średnicy około 24cm) ułóż maliny i zalej masą serową. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Na wierzchu ułóż borówki i zalej galaretką. Ponownie wstaw do lodówki na około godzinę.