Home   »   Galeria   »   Przepisy   »   Śliwki pod kruszonką owsiano-serową

Śliwki pod kruszonką owsiano-serową

Składniki (na 4 kokilki):

✔ śliwki węgierki - 300g
✔ płatki owsiane - 50g
✔ olej kokosowy lub masło klarowane - 20g
✔ ser twarogowy półtłusty - 50g
✔ cynamon - łyżeczka
✔ erytrol - 30g
 
Wykonanie:
 
Pozbawione pestek śliwki pokrój w kostkę i umiesć w kokilkach. W miseczce wymieszaj płatki owsiane, olej kokosowy, ser, cynamon oraz erytrol. Powstałą kruszonką posyp śliwki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 40 minut. Smakują świetnie na ciepło, tuż po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. Wierzch posyp dowolnymi orzechami.